Allergische reacties op Piz Bruin in Engeland

Het bedrijf Johnson & Johnson zegt dat het  de formule voor de Piz Buin 1 Day Long zonnebrandcrème zal veranderen nadat meer dan 150 mensen het programma BBC Watchdog vertelden  over allergische reacties .

Ze klaagden over heldere rode bultjes op de huid , met vloeistof gevulde knobbeltjes , blaren , jeukende ogen en , in een geval , een ernstig gezwollen gezicht .

De stof die waarschijnlijk de reactie veroorzaakt wordt gebruikt in tientallen producten .

Artsen roepen op tot ” onmiddellijke actie ” van de industrie .


Johnson & Johnson heeft gezegd dat zij  de formulering van de zonnebrandcrème vanaf de zomer 2014 veranderen .

Sophie Holmes , een marketing executive van Londen , vertelde het Watchdog programma wat er met haar gebeurde nadat ze

de Piz Buin crème tijdens een zonnige skivakantie in de Alpen dit jaar gebruikte .

” Ik kwam thuis op de zondag avond en reed terug uit Frankrijk . Tijdens het  rijden  werden de klachten  erger en erger en erger en mijn gezicht begon te zwellen  mijn nek ook , en dus ging ik meteen naar mijn arts  in Londen .

” Ze schreef me  steroïden voor om de zwelling te verminderen. De zwelling en de druk op mijn luchtwegen kon me wellicht fataal worden. Een
toonaangevende dermatoloog (Dr Ian White van St Thomas ‘ Hospital , Londen) , heeft een conserveringsmiddel bekend als MI ( Methylisothiazolinone ) als de waarschijnlijke oorzaak van de reacties zoals die van Sophie geïdentificeerd .


Toen Watchdog eerst de feiten  bekendmaakte over dit potentieel schadelijke ingrediënt in juni van dit jaar , gaf Johnson & Johnson aan geen wijziging van de formule door te voeren , omdat het beweerde dat het aantal gemelde gevallen van een allergische reactie klein was .

Echter , sinds het eerste rapport , heeft Watchdog gehoord van meer dan 150 consumenten die bijwerkingen ondervonden de zonnebrandcreme. Op grote schaal gebruikt
Het is niet alleen Johnson & Johnson dat het conserveermiddel gebruikt in haar producten . MI is te vinden in veel andere cosmetische producten , en de allergische reacties voor MI nemen toe .

Kringloopwinkel manager Vicky Hall , uit Liverpool , leed extreme reacties op Piz Buin en twee andere cosmeticaproducten – en latere allergie test bevestigde dat MI  de boosdoener was bij alle drie de producten .

Volgens dermatologen in het Verenigd Koninkrijk , is het verwacht aantal allergische reacties op een cosmetisch product te zien in 1-2 % van de patiënten.

In een verklaring , Johnson & Johnson zei : ” Piz Buin 1 Dag biedt Long veilige en effectieve bescherming tegen de zon Het bevat alleen toegestane ingrediënten op een niveau dat ruim binnen de EU-normen door toezichthouders is ingesteld . .

” Veel stoffen in ons dagelijks leven , met inbegrip van ingrediënten in cosmetische producten , kunnen irritatie bij sommige mensen met een bijzondere gevoeligheid veroorzaken . Dit geldt voor Methylisothiazolinone , een conserveringsmiddel dat wordt gebruikt om producten te beschermen tegen bederf , Het wordt in veel  consumenten-en huishoudelijke producten gebruikt .

” We zijn voortdurend op zoek naar de effectiviteit en de ervaring van onze producten zodat we ze voor de consument te verbeteren . Als onderdeel van dit lopende proces zijn wij momenteel  bezig met het updaten van Piz Buin 1 Day Long en , vanaf de zomer van 2014 zal een nieuwe formulering die MI niet bevat beschikbaar zijn in de  UK . “

Een reactie plaatsen